Activiteiten

Titel:
Elfnovemberlezing 2014 door Jan Terlouw
Wanneer:
10/11/2014

Omschrijving

Uitnodiging

Sinds de 90e verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog in 2008, nodigen het Vlaams Vredesinstituut, het Vredesfonds van de Stad Ieper en het In Flanders Fields Museum een spraakmakende persoonlijkheid uit die de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen actualiseert vanuit zijn eigen betrokkenheid en kennis.

Eerder spraken onder andere Robert Fisk, Erwin Mortier, Lakhdar Brahimi en Margaret MacMillan hun visie op herdenking, oorlog en vrede uit aan de vooravond van Wapenstilstand. Dit jaar is Jan Terlouw op de uitnodiging ingegaan om in Ieper stil te staan bij het einde van de Grooten Oorlog.

De Nederlander Jan Terlouw is vooral bekend als schrijver van een aantal tot de verbeelding sprekende jeugdboeken als Koning van Katoren, Pjotr en Oorlogswinter. Daarnaast is hij een leven lang actief geweest als politicus, onder meer als kamerlid en vicepremier. Politiek, maatschappelijke uitdagingen en geschiedenis zijn door zijn carrière en oeuvre geweven. Het zijn, samen met oorlog en vrede, ook de thema's die in deze Elfnovemberlezing zeker aan bod zullen komen.

De Elfnovemberlezing wordt afgesloten met een muzikaal luik door het vocaal ensemble Aquarius.  ( zie: www.gc-aquarius.be )

De lezing vindt plaats op 10 november 2014 om 20.45uur in Het Perron (Fochlaan 1) in Ieper. Gratis deelname mits reservatie.

De lezing start om 20.45u om mensen de kans te geven de Last Post plechtigheid bij te wonen onder de Menenpoort om 20.00u.

Reservatie en info:

Uitnodiging

Kenniscentrum, Sint-Maartensplein 3, 8900 Ieper

Tel. 057 239 450, kenniscentrum@ieper.be